Thursday, May 8, 2014

Torsdagskarameller

Hej sköna torsdag. Slutet på veckan börjar närma sig. Helg förgyller alltid. C ska faktiskt vara ledig imorgon men åker iväg på egna mountain bike äventyr över dagen. 

Sprickan vi hade i vårt badrum förra året har börjat komma tillbaka så imorgon ska de komma och kolla på detta igen, suck! Inte kul om de måste göra om allt men bättre att ta det innan det växer sig till ett större problem. Vi har som tur är iallfall två badrum där man kan duscha.

Grönskan är ju hur fin och frodig som helst. Underbart vackert just nu. Så mycket som blommar. Alldeles underbart och lagom varmt med kring 20 grader som vi haft senaste dagarna.


Lite blandat och ostadigt väder som ni ser. Lite av varje helt enkelt. Ganska bra mix trots allt.

Väldigt mycket som blommar fortfarande. Det finns gott om kolonilotter i och kring Basel. Verkar väldigt poppis att ha en egen liten täppa. Kolonilottsområdet närmast oss ska ha lite av en blom och plantförsäljning som jag tänkte kolla in den här helgen. De brukar ha en sådan varje år.

Älskar sådana här alléer. Precis som att cykla igenom en grön tunnel.

Tycker mycket om vårt närområde också med alla små charmiga villor. Lite engelsk stil över dem. Jättesöta.

Den här hämtade vi upp på posten i förrgår. Det är ett foto som C tog förr året. Ett foto taget här i Schweiz förra våren bland gröna ängar då körbärsträden blommade i vitt som ni ser längst ner till höger i bilden. Fotot har förstorats och beställts med plexiglasram. Faktiskt rätt coolt att kunna njuta av alldeles egen konst på det här sättet. Den ska upp på väggen till helgen. Fotot togs i färg men den blev coolar i svartvitt tycker vi båda.

Ikväll blir det lite vinprovning hos P.Ullrich som är ett av vinhusen här i Basel. Lite franska viner att smutta och bekanta sig lite närmre med. Sämre sätt att avsluta en torsdag kan man helt klart ha.

11 comments:

Lotta said...

Ljuvlig grönska ni har. Här är det nästan helt utslaget men inte alls då frodigt ännu som på dina bilder. Jättefint.

Nu har jag läst ikapp och vilken skön sommar ni har framför er. Italien är fantastiskt så jag förstår att det känns bra att ha den resan att se fram emot,plus trevliga besök av familjen. Vad fint du fixar i gästrummet och bilden som C tagit är underbar. Snyggt i s/v!

Kram!
Lotta

Miss Marie said...

Åh, dina bilder påminner mig så mkt om München! Så fint ju! :)

Annika said...

Så fint!
Du den där tavlan är underbar!! C är så duktig med kameran. Varifrån beställde ni den?
Så himla fin!!!
Vilka mått har den?
Ja, egna foton på vägarna är kul.
Underbar grönska hos er, här med.
Ja vädret får gärna växla. Vem vill ha evig sol? INTE jag.
Kramar!!

Desiree said...

Lotta, ja det ska bli så himla kul både med lite olika besök av familjen och dels få åka till italien och köra några dagar på egen hand och några dagar ihop med Mia med familj. Känns underbart att ha planerat något. Förra sommaren så blev det ingen riktig semester eftersom vi inte planerade in något.
Kram!

Marie, ja det är fint här nu. Så vackert på många sätt.
Kram!

Annika, får kolla med C varifrån han beställde den. Den är 90 x 60 cm. Känns ganska lagom stor. Vi betalade runt 100 dollar för den.
Nej evig sol vill jag inte heller ha och inte evigt regn heller :-)
Kramar!

Anne-Marie said...

Basel är verkligen en vacker stad med allt grönt och alla blommor.
"Din" allé är underbar. :)
Häftigt att ha egen konst på väggarna. Sådant går ju att göra nuförtiden. Gillar motivet och att ni valde att ha det i svartvitt.
Kram!!

eastcoastmom said...

Yay! för fotokonst. Det är vad jag vill ha mer av på väggarna här hemma nu!
Älskar alleer, så otroligt fint!

Martina said...

Vi har ocksa väldigt varigt och varmt och just nu är det som mest grönt här. Sen när den riktiga värmen kommer sa blir ju allting sa uttorkat.
Kramar

Desiree said...

Anne-Marie, tack så mycket.
Kram!

Eastcoastmom, jag håller helt med dig. Kul att kunna hänga upp konst som man gjort själv och kul att kunna förnya med jämna mellanrum.
Kram!

Martina, det är underbart att det är svenska sommartemperaturer som råder. Pratade just med mina föräldarar i Stockholm som sa att det återigen blivit kallt. Vintern hade kommit tillbaka. Det var relativt grönt här förra sommaren så jag hoppas att lite av grönskan behålls.
Kram!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

WOW, vilken fantastisk bild! Det är verkligen kul att man kan beställa så och njuta av egen konst på väggarna. KRAM! Ha en fin helg!

Suzesan said...

Älskar också såna där lövtunnlar att cykla igenom. I området har vi såna men mer som små rum. Lövträd som växer så och så äör det tomt i mitten. Massor med fåglar så man behöver inte ha musik med saig. SNYGG tavla. Visst är det kul att man kan göra egen konst av egna foton. Vacker tavla. Jag gjorde en till mamma med fyra generationer kvinnor. Oss fyra. Mamma äldst då :) Men den var i canvas men blev bra och inte så stor som din. UNDERBART med grönska och sol. Håller med om att husen ser fina ut.

Kram
/Susanne

Desiree said...

Charlotta,åh tack så mycket. Vad kul att du tyckte den var så fin. Ja kul med egen konst på väggen som sagt.
Kram och ha det riktigt gott i Rom.

Suzesan, mmmm ja till fler och mer lövtunnlar. Så underbara att gå eller cykla genom och fågelkvitter är ju bästa musiken. Tavlan du gjorde lät väldigt fin.
Kram!