Monday, May 26, 2014

Sista helgen i maj


Lördag förmiddag fick jag chansen att vara med på en guidad visning av arkitekturen på Novartis campus (största läkemedelsföretag i världen har sitt huvudkontor här i Basel. Här jobbar ca 7500 anställda med forskning och utveckling till största del. Novartis har flera siter runt om i Schweiz och har produktion både i Basel och på andra ställen runt om. Campus området är stort och väldigt omtalat då man rekryterat flera kända arkitekter för att designa flertalet av byggnaderna. 

Den guidade visningen anordndes av svenska klubben i Basel tillsammans med Svenska handelkammaren i Zurich. Vi var 20 stycken vilket var max antal på gruppen. Väldigt stränga bestämmelser på Novartis området. Tyvärr fick man inte ta några bilder alls. Pass eller annan id handling fick lämnas i receptionen. Det fanns många väldigt coola byggnader. Jag önskar självklart att jag hade kunnat fota för då hade kameran gått varm.En annan cool grej är att Novartis campus ligger precis på gränsen mellan Basel och Frankrike. På ena sidan går man in och ut genom Schweiz och på andra sidan går man in och ut genom Frankrike.

Det börjar dra ihop sig och laddas för besökare. Denna veckan kommer C´s föräldrar på onsdag eftermiddag och stannar tills fredag eftermiddag. Relativt kort visist för de ska vidare och hälsa på vänner i Geneve. Sedan kommer mina föräldar om ca 2 veckor. Vi har börjat plannera och läsa på så att vi ska ha en liten lista med förslag och utflykter som passar beroende på väder förstås.


I fredags var jag på gymmet och var med om prisutdelningen för Cardio Cup:en. Även om jag inte vann något pris så var jag ändå väldigt stolt över att ha nått en 6:e placering. 5500 kalorier är brända och 96 km tillryggalagda på diverse cardio utrustning som roddmaskin, löpband, ect. Man har haft olika uppdrag att fixa tex löpning 35 minuter och sedan fått skriva ner hur många km man uppnådde på varje delsträcka som sedan lagts ihop. Av 37 kvinnor kom jag alltså på 6:e plats vilket jag känner mig mäkta stolt över.

Nu är våren slut och sommaren är faktiskt här. Sommartider med massor av god frukt. Tycker att de är väldigt bra i Schweiz på att ta tillvara på det som är moget för säsongen. Nu finns det massor med goda och saftiga persikor, nektariner och aprikoser överallt att njuta av.

Sojabönor eller Edamebönor gillar jag mycket. Gott att ha i sallader och annat. De är relativt svåra att få tag på. De har precis börjat sälja dem på vanliga livsmedelsbutiken här men då i små påsar med 250gram vilket inte blir mycket då man skalat dem och plockat ur bönorna. Jag brukar istället köpa mina påsar på 1kg på asiatiska butiken. Billigare och i en vettigare storleksförpackning.

Lördag kväll hade vi också en mysig grillkväll med en kompis som var gräsänkling för tillfället. Delar av helgen har C varit lite hängig då han åkte på en förkylning. Så söndagen gick mest i lugnt tempo. Vi passade på att Skypa med familjen i Sverige och ringa och gratta våra mammor på morsdag som firades igår i Sverige. 

Ny vecka. Mycket att hinna med när det gäller tyskan. Näst sista veckan och massor med uppgifter och små tentor att fixa. Vill försöka hinna klara av så mycket som möjligt också innan onsdag eftermiddag då vi får besök. 

12 comments:

eastcoastmom said...

Bra jobbat med cardion!
Smart det där med att göra en lista på vad man kan hitta på i Basel. Det är på min to-do-list att göra nåt liknande för gäster.

Desiree said...

Eastcoastmom, tack känns bra :-)
Jag gillar listor och tycker alltid att det är bra att ha en lista på förslag när det kommer gäster eller då man en söndag vill hitta på en trevlig utflykt.
Kram!

Annika said...

Kul med besök!
Det är verkligen alltid bra att ha listor för inkommande besökare.
Heja dig på cardio cup!
BRA jobbat!!
Kramar!!

Anne said...

Instämmer det där med listorna, mycket bra att ha för besök men även för egen del kan man ju dra nytta av dem och även få nya idéer för vad man kan hitta på i sin hemstad.
Jaaaa, grymt imponerande med din 6:e plats på cardion.
Nu får ni snart gäster, hoppas vädret blir bra och att ni får trevligt ihop!
Kram

Anne said...

Instämmer det där med listorna, mycket bra att ha för besök men även för egen del kan man ju dra nytta av dem och även få nya idéer för vad man kan hitta på i sin hemstad.
Jaaaa, grymt imponerande med din 6:e plats på cardion.
Nu får ni snart gäster, hoppas vädret blir bra och att ni får trevligt ihop!
Kram

Desiree said...

Annika, tack så mycket.
Kram!

Anne, ja absolut. Ibland sitter man där och vill göra någon trevlig utflykt och kommer inte riktigt på vad och vart. Tack så mycket, känns kul att ha fått en någorlunda bra placering på cardion.
Ha en fin onsdag.
Kram!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Grymt jobbat med cardion! Heja dig! Och du, persikor och nektariner… vilken dröm! Det är typ det bästa jag vet. Längtar SÅ tills man kan få tag på bra sådana här i Sverige. Hoppas ni får en superfin helg! Kram!

Suzesan said...

GRATTIS så bra jobbat. Jag älskar allt du har med på bilderna särskilt persikor och aprikoser. GOTT!

Trevligt att få gäster.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

...skickade för fort. COOLT att gå in i ett hus i ett land och ut ur huset i ett annat land. POÄNG på det ha ha.

Kram
/Susanne

Anne-Marie said...

Trevligt med besök och att kunna få litet tid med era föräldrar. Roligt också att de kommer på besök och att ni inte behöver resa hela tiden.
Du kommer säkert att ha många foton och berättelser om vad ni hittat på. :)
Kram!!

Anonymous said...

Vad skoj med sverigebesok! Jag byter med dem och aker hem till sverige over helgen :-).
Bra jobbat pa gymmet dessutom. Du ar verkligen ambitios! Jag far inte till det med ordentligt med traning just nu. Men det kommer val. Kram!

Lotta said...

Hej vännen!

Nu har jag läst ikapp någorlunda efter min internetpaus (som varit ganska skön) och njuter som alltid av dina inlägg och bilder. Roligt med SWEA, besök och ny vän som bakar gott bröd! Superbra kombo ;) härliga utflykter och skönt väder också. Toppen.

Som du sett har besöket i Stockholm varit fab. Vädret var strålande. Njöt i fulla drag. Tillbaka i CT och njuter nu mest av närheten till beachen...annars är det fullt ös på arbetet och det känns so so. Vi har haft en härlig lördag iallafall och gjort en liten mini roadtrip längs med kusten. Mycket fint och avkopplande.

Ha en fortsatt skön helg och hoppas ni haft det bra med C's föräldrar.

Kraam!