Tuesday, May 6, 2014

Solsken

Sol sol sol, så himal underbart. En hel veckas regnande har gjort att jag känner på topp nu när solen tittat fram igen. Igår hade vi hur skönt väder som helst med 21 grader. Hoppas på att solen får fortsätta skina några dagar nu. Ska på Cinco de Mayo party på lördag som hålls ute i en park. Det gäller ju att det är fint väder om man ska fira utomhus. 

En av Basels många fina takterasser. Har själv vår egna att njuta av. Bästa och mest njutningsfulla platsen för att plugga. Kan ibland nästan bli lite för varmt.

Lite nytt. Nya nattduksbordet till gästrummet. Köpte också en spegel till gästrummet som ska sättas upp. Vi ser faktiskt fram emot lite olika besök här till sommaren. Först ut kommer C´s föräldrar som kommer till Kristihimmelfärdshelgen i slutet på maj och stannar ett par dagar. Sedan kommer även mina föräldrar i juni och i juli kommer sedan svägerskan med familj som gör ett stop här innan de far vidare ner till italien.


Vi har fått lite ordning på våra egna semesterplaner. Vi kommer att hänga på C´s syster med familj ett par dagar senare. De lämnar Basel tisdag och flyger från Basel till Nice där de sedan hämtar ut sin hyrbil och kör sista biten ner mot Ligurien. Jag och C kommer sedan dit fredag men vi kör hela vägen ner med en övernattning halvvägs. När de sedan lämnar italien och flyger hemmåt så stannar vi ett par dagar extra och tar och åker upp mot Piedmonte och vingårdarna. Känns underbart att ha planerat in lite semester.

Lite besök och lite italien är alltså inplanerat för sommaren. Känns bra. Blir det en lika varm sommar som förra så ska också en AC inhandlas till sovrummet så att man kan få sova gott om nätterna. Förra sommaren hade vi ju mellan 35 och 40 grader i fem veckor i sträck, pust. Men just nu är det alldeles lagom varmt.

7 comments:

Annika said...

Skönt att sommarplanerna börjar falla på plats.
Ligurien...hur underbart låter inte det!!? ÅÅÅÅ!!
Ja, en AC måste ni nog ha. Vidrigt inomhus då det blir sådär varmt.
Vet du, vi har inte haft AC på en enda ggn iår, Faktum är att vi fortf har värmen (låg värme, men ändå) påslagen i huset.
Mkt ovanligt. Men skönt!!! Glad så länge det inte blir för hett. Nu är det runt 22 grader om dagarna.
Kramar!!

Desiree said...

Annika, jag tror det kommer bli supernice där. Ligger precis vid kusten. Massor med god fisk och skaldjursrätter och sedan lite vinprovning på vägen tillbaka. Har hittat ett mysigt agroturismoställe där vi ska bo över. 22 grader är perfekt, helt lagom. Ganska skönt på sätt och vis att ni ännu sluppit slå på AC:n. Får se hur er sommar blir men den borde bli fin och varm som vanligt.
Kram!

Anne said...

Instämmer, låter som toppen sommarplaner!
Det gör ni helt rätt i, att köpa en ac om det blir som i fjol.
Just nattetid blir det tufft om man inte kan sova bra, jag skulle t.om. kunna tänka mig köpa en ac om jag bodde i Sverige. Inte för att det blir såå varmt och egentligen är det väl lyx, men men men även med lägre temperaturer tycker jag värmen på nåt sätt kapslas in, stängs inne och gör det rätt hett inomhus. Speciellt i Stockholm. Som de välisolerade tegelhusen blir uppvärmda och när de väl blivit det stannar värmen på nåt sätt.
Kram!

Jane said...

Fint nattduksbord - vi har likadana.
Vi har faktiskt inskaffat en AC, lite högljudd men helt nödvändig då det blir extremt fuktigt här,
Semesterplanerna låter perfekt!
KRam

Anne-Marie said...

Det låter fint med resa till Italien.
Ligurien är ett nytt område för mig. Trevligt också med besök från Sverige. Kanske kan vara roligt eftersom ni inte åker till Sverige under sommaren.
Här i mina trakter har väldigt få AC eftersom det - om det är som det "skall" - oftast blir riktigt svalt på nätterna (kanske +8-10). Men nu med det underliga klimatet och vädret som råder vet man inte riktigt hur det blir.
Kram!!

Desiree said...

Jane, hi hi ser man på, lustigt att vi har exakt samma. Smart att skaffa en AC. Jag vet ju inte hur sommrarna brukar vara här då jag bara upplevt en men jag tror nog ändå att vi kommer att skaffa en AC.
Kram!

Anne-Marie, Ligurien ligger i norra italien. Det är kustremsan som gränsar till frankrike. Jag har inte varit där innan men det borde vara vackert där.
Här blir det inte svalt på nätterna mitt i sommaren då det är som varmast. Har jättesvårt att sova om det är 30 grader ute. Det får nog bli en AC för oss. Det blir dessutom väldigt jobbigt om dagarna om man måste vara utsatt för hettan precis hela tiden.
Kram!

Anonymous said...

Det later som fina semesterplaner tycker jag! Underbart med sol och varme dessutom, men ja med 35-40 grader sa behovs allt en aircondition!

Vad fint ni har det i gastrummet forresten!

Kram