Wednesday, May 14, 2014

Efterlysning - Sommar

Brrrr sitter och känner mig frusen. Vart tog sommaren vägen? Vad hände med det sköna vädret vi hade i april med go försommar och värme? Just nu är det mest kyligt och regnigt. 

Vi har ett kolonilottsområde något kvarter från där vi bor. Att ha en egen liten täppa är poppis här. Det är otroligt fint och välskött. Folk vårdar sina små täppor med mycket kärlek och massor av tid. De hade försäljning av lite blommor och plantor i helgen. Jag och C köpte några tomatplantor och jag köpte en mynta. Men jag passade också på att ta lite kort på vägen hem.

 Gul vallmo. Yellow poppies. Californiens state symbol flower.

Prydliga täppor med sallad och andra grönsaker planterade i prydliga rader.
 Rosor, Irisar, och Azaleor.

 Stor fin buske med små söta rosa blommor av okänd namn för mig.
Pionernas tid är här nu. Älskar själv pioner mycket. De små tajta knopparna slår ut till stora fluffiga fina blommor.

 Fläderbuske/träd. 
Även om sommaren har kommit av sig för tillfället så finns det iallfall mycket vackert som blommar. Grönskan kommer inte av sig då det regnat mycket under denna månaden hittills. 

7 comments:

nilsandsofia said...

Ah jag alskar gul vallmo! Det vaxer mycket av den vaxten har i England. Den lyser verkligen upp! Idag har vi antligen fatt lite sol i engald och det ska halla i sig i alla fall nagra dagar. Hoppas pa det! kram

Annika said...

Fördelen med svalare väder är att blomningen förlängs.
Underbart!
Vallmos älskar jag!!!
OCH pioner. Får snart egna i min täppa!!
Sen har du akleja, och de är fina. Men de sprider sig grymt!!
Den där rosa busken, kan det vara ngn bärbuske? Så fin den ÄR!!
Hoppas ni får lite värme snart!
Kramar!

Anne said...

Kolonilotter har jag nog alltid sett som något väldigt svenskt men det verkar ju finnas på andra håll också. Tror du kolonilotter är så poppis i Basel för att folk bor på ett sätt där de inte har trädgårdar att ha odlingar på?
Kram!

Desiree said...

Millan, så underbart med lite sol. Det ska enligt prognosen bli bättre här till helgen och jag hoppas att de har rätt. Älskar också Vallmo som i Sverige växer så vackert på Öland och Gotland längst med vägkanterna.
Kram!

Annika, så är det absolut, det är en av fördelarna att blommningen förlängs nu när det blivit svalare. Så underbart att du har egna fina pioner på din täppa. Kan tänka mig att de snart slå ut i full blom nu när ni fått sommarvärme.
Kram!

Anne, det verkar väldigt poppis bland dem som bor i lägenhet att ha en egen liten täppa. Sedan kanske det är så att man ser mer kolonilotter här för att det både finns så här "inne" i stan och utanför. Kolonilotter finns lite överallt här och alla är jättefina. Sedan finns det ju även villaområden här och där odlar man gärna i sin egen trädgård. Det där med närproducerat och ekologiskt verkar ligga Schweizarna varmt om hjärtat och är något som är viktigt för dem.
Kram!

Anne-Marie said...

Förstår att du gärna vill ha tillbaka sommarvärmen men samtidigt så står sig ju grönskan väldigt mycket längre med svalare temperaturer och regn.
Du får gärna skicka litet av ditt väder till oss. :) Vi behöver det.
Välskötta kolonilotter är trevligt att titta på. Precis som med annat tycks schweizarna ha ordning och reda.
California poppies är vackra tycker jag.
Kram!!

Desiree said...

Anne-Marie, jo absolut så regn är väl inte heller helt fel :-)
Önskar jag kunde skicka lite regn till er i Cali som har sådan torka istället för här har vi så att det räcker och blir över.
Kramar!

Suzesan said...

Älskar Akleja. Jag blir så glad av dina blombilder. Allt det där kommer sakteliga här nu med i rätt takt. Var nästan lite orolig att syrenerna skulle blomma FÖR tidigt men icke.

Igår var det en underbar stranddag för mig och jag fick lagom solbränna och god fika och hade en bok och två dopp i 14 gradigt vatten.Krävs MOD det där. Men sån eufori när man lyckas. Badade dock för en månad sen och då var det INTE 14 grader. DET kändes.. men kul var det att lyckas.Kram
/Susanne .