Tuesday, October 7, 2014

En vanlig arbetsdag

Tänkte visa lite hur min väg till jobbet ser ut och berätta lite om hur en vanlig arbetsdag är. Det här är en bild taget från vårt närområde på andra sidan gatan. Det är ljust vid 7:45 då jag sticker iväg på min cykel. Men då jag kliver upp numer på morgonen vid 07 är det mörkt. 

Det är en sådan otrolig lyx att kunna cykla till jobbet på 12 minuter. Har aldrig varit så bortskämd innan. Något man lätt tar till sig och vänjer sig vid. Det är dessutom mysiga och trevliga villaområden jag cyklar igenom första halvan av sträckan.

Det märks att det är höst nu med kyliga krispiga morgnar. Jag vill inte sätta på mig för mycket då jag vet att det blir varmt under dagen och temperaturen stiger till runt 17-20 grader. Men en lättare jacka behövs helt klart på morgonen numer.

Det här är mitt kontor. Det ligger i det här huset ett stenkast från Basels stora järnvägsstation. Ett väldigt bra läge eftersom det är lätt att ta sig hit med diverser olika transportmedel och det ligger väldigt centralt.

Till höger ligger stationen. Från flera av spåren når man bron direkt och är snabbt framme vid kontorsbyggnaden.

Jag och C jobbar återigen på samma ställe. Kanske inte helt optimalt men vi jobbar som tur är inte så nära varandra. Vi åker inte till jobbet gemensamt utan jag cyklar iväg någon timme tidigare. Vi äter inte heller lunch ihop. Jag brukar försöka sticka iväg och träna ett pass under lunchen. Jag har nämligen sådan tur att mitt gym ligger bara två kvarter från jobbet. Tar mig inte mer än några minuter så är jag där på cykeln. Helt perfekt!

Har försökt göra mitt kontor lite mysigt och hemmatrevligt med en orkidée i fönstret. Från ett annat håll ser man spåren och tågen som ni ser. 

Jag jobbar nu tre dagar i veckan mellan 08 och 16:30. Eftersom jag tränar på lunchen så får jag jobba igen det under eftermiddagen. Jag brukar således vara hemma vid 17 måndag, tisdag och onsdag. Sedan har jag min tyska kurs i Basel på torsdag morgnar och fredagen till att fixa och uträtta ärenden, handla, fixa hemma och komma ikapp med min andra tyska kurs. Den är inte längre någon promenad i parken men en kul och givande utmaning.

Gillar mitt kontor som jag delar med A som jag jobbar med. Ett stort och ljust kontor. Väldigt fräscht. Just nu är A på semester i två veckor så jag hela detta stora rum för mig själv. Nice!

En annan del av stan som jag passerar varje dag på vägen till jobbet är Basels zoo. Har faktiskt inte varit inne på zoo:et ännu men det sägs att det ska vara fint så någon dag får jag gå dit och kika. Beroende på hur vindens riktning så kan man defintivt känna att man passerar zoo:et vissa morgnar och eftermiddagar. Nu ska jag faktiskt skynda ivag till jobbet.

5 comments:

Anne-Marie said...

Kul att se din väg till jobbet och ditt kontor. Härligt med stort rum - även om du delar rummet.
12 minuter med cykel låter verkligen bra. Och du cyklar kanske även mitt i vintern.
Kanske bra att du och C har litet "distans" på jobbet.
Det är relativt mörkt här också. När jag stiger upp vid 6.30 är det halvskumt ute.
Vilka trevliga marknader ni kan besöka (ditt inlägg igår). Allt ser så fräscht ut.
Så många fina svampar som säljs också.
Kram!

eastcoastmom said...

Skönt att kunna cykla till jobbet!
När jag går upp vid 5.30 är det kolsvart ute...

Annika said...

Tycker det är så härligt att höra hur BRA du trivs!! Underbart!
Det märks så väl i allt du skriver och berättar.
Här går solen upp vid 7:10 nu, och ner 18:42. Det märks att det blir höst, Kyligare på alla sätt. Skönt.
Kramar!!

Miss Marie said...

Härligt med så nära till jobbet! Det är verkligen guld värt!

Desiree said...

Anne-Marie, jo det stämmer att jag cyklar även på vintern. Här kommer det inte så mycket snö så det är betydligt lättare att cykla på vintern jämfört med Stockholm. Ja det är lyxigt att kunna välja på många fina marknader. Allt som säljs här är så fräscht och närproducerat. En hel del är också ekologiskt odlat.
Kram!

Marie, jepp, guld värt.
Kram!

Annika, intressant med lite jämförelser då solen går upp och ner på olika ställen. Ser inte fram emot då de ställer om tiden till vintertid för då blir det så attans mörkt tidigt om kvällarna.
Kram!

Eastcoastmom, oj det kan jag tänka mig att det är becksvart ute då. Du kliver verkligen upp i ottan.
Kram!