Wednesday, October 15, 2014

Just because I love fall


Det här har varit och är en sådan fin höst. Naturen är så vacker just nu, fylld med färger och glöd. Igår hade vi en sådan där strålande fin höstdag med knallblå himmel och sol. Det blev hela 20 grader på dagen. Jag kunde cykla hem i bara tunn tröja, sååå underbart! Got to love that!

Det är tyst på kontoret den här veckan. Väldigt många är på säljmötet i Boston inklusive min C men han kommer hem på fredag. Arbetsro råder det ingen brist på.

Nu börjar mörkret krypa närmre inpå. Mörkt då jag stiger upp vid 07 men hinner ljusna till 07:45 då jag cyklar iväg. Sedan blir det mörkt vid 19 på kvällen här. Årstiden då man frossar i levande ljus är här. Jag tänder ljus varje kväll. Det blir så mycket mysigare med lite tända ljus. 


Nu finns det också massor med goda äppelsorter att mumsa på. Nästan alla äpplen som säljs är Schweiziska äpplen men det är ju bara bra att det säljs närproducerat. Olika sorter kan verkligen smaka väldigt olika. Gillar äpplen som är fasta i köttet men också söta i smaken. 


Jag blir glad då solen lyser och får bladen att glittra som guld. Blir glad då jag ser blad som sakta virvlar genom luften. Blir glad av att gå genom prasslande lövhögar.

Nu har jag skördat våra sista tomater från balkongen. Vi har lite balkonglådor med blommor som fortfarande blommar vackert så de får stå ett tag till.


Sedan har man ju alla dessa läckra pumpor och all god svamp att njuta av. Finns massor med goda hösträtter som jag njuter av som svamprisotto, en kantarellpasta, ungsbakad pumpa. Pumpa kan man ju göra så himla mycket med då den är så neutral i sin smak.


I lördags åkte vi till Lörrach i tyskland och då passade jag på att gå lite i skoaffärer. Hittade dessa höstkängor som jag slog till på. Brukar annars mest gå i gympaskor men ibland ser det ju bättre ut och lite mer snyggt med något lite mer neutralt på fötterna.Dessa var sköna och lite fodrade också så de blir goa och varma när det blir kallt. Lite tidigt att ha dem nu medans det ännu blir ganska varmt om dagarna.

På våran väggalmenacka just nu. Älskar den här bilden på Iris(C´s systerdotter) som slängt sig ner i höstlöven. Precis detta känner jag för att göra ibland. 

Men idag regnar det igen så det blir på med regnstället igen. Lite regn och rusk hör ju faktiskt ändå hösten till så länge man får några fina dagar däremellan så är jag väldigt nöjd.

11 comments:

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Tänder också helt löjligt många ljus nu på hösten, tycker det är så mysigt! Älskart. Önskar så att jag också kunde äta äpplen men de misstänker att jag har gallsten så jag får hålla mig borta från godsakerna ett litet tag :=( Buhu! KRAM!

nilsandsofia said...

Vilken underbar hostbild pa er almenacka! Precis en sadan host har vi haft anda fram tills for nagon vecka sedan da det plotsligen slog om och hjalp... det regnar och regnar och regnar. Finns ingen chans att slanga sig I nagra lov har inte!

Men i ovrigt gillar jag ocksa hosten. Tycker om att tanda ljus och mysa inomhus (och utomhus). Onskar mig dock lite sol igen nu...

Kram

nilsandsofia said...

Vilken underbar hostbild pa er almenacka! Precis en sadan host har vi haft anda fram tills for nagon vecka sedan da det plotsligen slog om och hjalp... det regnar och regnar och regnar. Finns ingen chans att slanga sig I nagra lov har inte!

Men i ovrigt gillar jag ocksa hosten. Tycker om att tanda ljus och mysa inomhus (och utomhus). Onskar mig dock lite sol igen nu...

Kram

Miss Marie said...

Vilka härliga höstbilder! :)

Annika said...

SÅ vackert det är!!
Underbart!!
Jag älskar denna tid på året så mkt. Vi väntar en jättestorm idag, och igår kändes det att den ligger i faggorna, vi hade 27 grader varmt och fuktigt. AC_n fick sättas på igen. Ogillar starkt detta väder på hösten.
Men idag ska det storma ordentligt så det klarnar nog upp då i luften sas.
Låter skönt med arbetsro en masse på jobbet.
OCH tända LJUS!!! JA!!
JA!!
JA!!
Jag med!
Kramar!!!

Desiree said...

Charlotta, åh nej din stackare som har gallsten :-(
Det låter inget vidare. Hoppas det försvinner/går över snart så att du åter igen kan njuta av äpplen.
Kramar!

Millan, ja visst är bilden härlig. Jag älskar den. Förstår att du är less på regn om det regnat i över en vecka i sträck hos dig nu. Lite regn är ok men när det håller på allt för länge blir man less. Hoppas ni får lite sol till helgen.
Kram!

Marie, tackar :-)

Annika, oj rejäl storm hos dig. Vi fick faktiskt in ett oväder här under seneftermiddagen med åska och allt. Jag hade tur som hann hem preciiiis innan det smällde till och regnet vräkte ner. Älskar dina bilder på bloggen du visar med alla tända ljus. Det ser så himla mysigt ut hemma hos dig.
Kramar!

Saltistjejen said...

Hösten är verkligen fantastisk!!!! Så vacker! Igår och idag hade vi dock nästan lite sommarkänsla här med temperaturer på upp emot 23 -24 grader. Igår sol och idag småmulet men ändå varmt.
Jag kan tycka det känns skönt med sådana här dagar även om jag gillar lite "kristligare" luft också. Men man vet ju ofta att vintern kommer med kyla och ruskväder så ett par varma dagar under hösten är något jag uppskattar.
Kram!!

eastcoastmom said...

Jättefina kängor! Och hösten, ja, det är min favorit det!

Anne-Marie said...

Kan du tänka dig att vi fick en del regn i natt. Helt otroligt. Annars har det varit brittsommar precis som ni har.
Skönt med arbetsro. :)
Äpplen kan verkligen vara olika i smak och konsistens. Svenska äpplen brukar ofta vara väldigt goda tycker jag.
För ett par veckor sedan hittade jag mer lokalt odlade äpplen (från Ashland i södra Oregon) i affären och de var fantastiskt goda. Oj, så jag njöt.
Dina kängor ser nästan likadana ut som ett par jag har. :)
Kramar!

Anne said...

Först, jättesnygga kängor!
Det är underbart när det liksom är höst med allt vad det innebär av krispig fräsch luft, fina färger men samtidigt fina dagar och sådär perfekt i värme och med sol. De höstdagarna är mmmmm. Tycker å andra sidan blåsiga dagar då regnet vräker ner är mysiga också den här tiden på året.
Förresten, det slår mig nu. Tror inte jag frågat men brukar du äta extra tillskott D-vitamin under de mörka månaderna?
Jag har inte gjort det tidigare men tänkte faktiskt göra det senare i år för jag tror jag behöver det.
Även om jag är mycket ute men som jag förstått det räcker inte vintersolen att ge tillräckligt med D-vitamin, speciellt inte då man har ansiktet med solkräm och resten av kroppen påklädd. Så även om man är ute, får kroppen för lite vintertid.
Min husläkare sa att 2/3 av alla Oregonians lider brist på D-vitamin under vintermånaderna. Det tycker jag är intressant, för vi har mycket mer soltimmar och ljustimmar här än i Sverige under vintern. Så om läget är så här, hur ska det då inte vara i Sverige tänker jag....
kram!

Desiree said...

Saltis, det är relativt milt här och till helgen ska vi få över 20 grader igen. Lite sommarkänsla nästan. Idag har det dock varit höstväder med regn och ca lite kyligare även om det inte varit kallt alls.
Kramar!

Eastcoastmom, tack så mycket.
Kram!

Anne-Marie, så underbart att ni äntligen fick lite mer regn. Det behövs så otroligt mycket i dina trakter. Man får hoppas på att dessa extrma väder och svängningar lugnar sig och att det blir mer lagom och bättre. Åh så underbart med närodlade äpplen att kunna njuta av som du fick chansen att göra.
Kram!

Anne, tack :-)
De är supersköna och ser snyggare ut på än vad de ser ut på denna bild.
Jag har varit dålig på detta med tillskott. Men tror nog att lite D-vitamin skulle sitta fint. Dessto nordligare bredgrader man bor på dessto mer behov har man nog av en liten extra skjuts med lite D-vitamin. Men jag tror att generellt är man mer vitaminfixerad i USA än i Sverige. Men vintern är ju så himla lång i Sverige så många kan nog som sagt behöva lite extra D-vitamin.
Kramar!