Monday, October 13, 2014

Pumpkin market

Den nya veckan börjar med regn här i Basel. Som tur är har jag ett bra regnställ och inte speciellt långt till jobbet. Cyklar gör jag i alla väder. C befinner sig på andra sidan atlanten denna vecka i Boston. Men det här gjorde vi i helgen.

I helgen besökte jag och C denna höstmarknad i Tyskland. Fokus var pumpor. Här fanns pumpor av alla sorter, färger och former. Massor med recept på vad man kan gör med olika pumpor. Det fanns pumpasoppa att köpa och pumpamarmelad. 


 Det fanns en workshop för barn där de kunde karva pumpor. Vi köpte en fin pumpa som står som prydnad utanför dörren tillsammans med min nya gula Krysantemum som jag köpte i slutet på förra veckan. Ett par dagar innan Halloween ska vi karva till den på något kul eller skräckinjagande sätt. 

Min favorit pumpa är nog annars Butternutten. Supergod i både lasange och rostad i ugnen.

De här är jättefina, vet dock inte vad det är för något riktigt. Ser väldigt vackra och dekorativa ut.


Det finns ju både massor med gott man kan laga med pumpa och massor med kul man kan göra med pumpor när det gäller att krava till ansikten och lanternor.

Sweet Potato Vegetarian Chili / @loveandlemons
Igår åt jag denna Chili till middag. Supergott. Jag inser att jag börjat äta mer vegistariskt sedan vi flyttade till Schweiz. Har bara blivit så. Jag uppskattar en fin köttbit då och då men äter helst veggo, kyckling, eller fisk. Den här blev både enkel och god att göra. En sådan där perfekt hösträtt där man kan laga allt i en och samma panna.

Ha en fin måndag.

10 comments:

Miss Marie said...

har också ätit den chilin, supergod! kött var ganska dyrt i tyskland kommer jag ihåg, plus att det var svårt att hitta kött av bra kvalitet! veggo är ju både gott o nyttigt!

och pumpor... love it! :) butternuten är min favis också!

eastcoastmom said...

Samma här, butternut är jättegod!

Desiree said...

Marie, ja visst var den supergod! Väldigt enkel att göra och matig.Har du provat spahettisquashen, den är jag nyfiken på.
Kram!

Eastcoastmom, underbar favorit som passar till det mesta.
Kramar!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Ooh, tack för tipset på chilin, den ser finfin ut! Och kul med alla pumpor, önskar så att jag bodde i hus (eller hade en balkong!) så jag också kunde få ha en pumpa. Kram!

Anne said...

Mmmm, det där borde jag prova. Ser gott ut. Och jaaa, butternutten är nog min favvis också. Säljs den färdigt skuren hos dig också? Costco säljer den färdigskuren här, det uppskattar jag mycket.
Såg du nämnde spagettisquashen i en kommentar. Jag har testat den, den är inte så dum. Butternutten är bäst dock.
Visst var C i Boston i fjol den här tiden på året också? Har nåt svagt minne av det i alla fall, är det nåt årligt återkommande (konferens?) som sker just i Boston?
KRAMAR!

Suzesan said...

Mmm den ser god ut den där Chilin. Måste nog testa nån dag. Fisk och fågel är gott. Jag varierar det men äter mycket mer grönsaker än förut. Fast jag är så nyttig nu så allt jag äter numera är ekologiskt och KRAVmärkt. Men det är ju lätt för det smakar ju så underbart och mycket mer än annat.

Bra att pumpor har sin tid de med. Ni får ge dem lite kärlek när de ska användas till att "skrämmas med ". :)

Kram
/Susanne

Anne-Marie said...

Det var en riktig pumpamarknad. Spännande med alla olika pumpor som finns.
Är det här med pumpor stort i Sverige numera? Här i USA vet vi ju att det är stort och även Schweiz tycks ha anammat pumpatraditionerna.
C tycks få vara ute och resa en hel del i sitt jobb. Alltid trevligt att resa utan att behöva betala själv. :)
Kram!

Annika said...

Härligt och KUL!
Älskar pumpor. De är så vackra i alla färger och former.
Butternut är verkligen gott! Håller med.
De där små dekorationspumporna brukar jag också köpa och ta in, de på kvist. SÅ söta!!
Kramar!!

Desiree said...

Charlotta, chilin tror jag du kommer att gilla. Synd att ni inte har någon balkong men kanske i nästa boende framöver.
Kram!

Anne, ja det finns färdigskuren pumpa här, finns faktiskt också färdigkokt och skuren om man önskar(tex ska baka och använda pumpa). Om du säger att Butternutten är bäst så tror jag att jag håller mig till den. Den är ju såå god.
Jodå det stämmer att C var i Boston även förra hösten på säljmöte. De har detta varje höst för att de olika kontoren ska kunna träffas och utbyta information med varandra. Företaget har ju kontor både i Boston, San Franscisco och i Tokyo förutom här i Basel.
Kramis!

Susanne, att äta ekologiskt och KRAVmärkt är superbra. Du har så rätt i att det smakar mer och bättre. Hi hi lovar att ge pumpan kärlek innan Halloween. Kanske karvar vi till en snäll variant ;-)
Kramar!

Anne-Marie, jag vet inte riktigt hur stort och vanligt det är med pumpor i Sverige. Jag känner att det finns fler sorter att välja på här. Det fanns dock butternut i butikerna i sverige då jag bodde där. De större pumporna var lite svårare att få tag på, såldes mest precis kring Halloween för att karva.
Kramar!

Annika, jaaa visst är de fina!!!
Kramar!

Saltistjejen said...

Underbart!!
jag gillar verkligen pumpor. Färgen är perfekt att liva upp med under hösten! Och så finns det ju så mycket roligt man kan göra av dem. Både skulpturmässigt och ätmässigt.
Kram!!