Tuesday, October 28, 2014

Vintertid

Skymning över Basel och Rhenfloden. Tog en fin promenad tillbaka genom stan efter att jag besökt vinmässan i söndags med min kompis H. Här ställdes det om till vintertid i söndags. Plötsligt så stundar skymning väldigt mycket tidigare. Alltid trevligt att vinna en extra timme men samtidigt inget vidare kul när det mörknar redan vid 18 som det gör här numer. Plötsligt känns det som om dagen krympt i storlek och blivit kortare.

Jag tycker egentligen att man skulle kunna skippa detta med vinter och sommartid helt och bara ha en tid hela året runt. Känns rätt tramsigt med det hela. Visst blir morgnarna ljusare men det är så kort tid. Snart blir det mörkt om morgonen iallafall. 

Måndag morse hade jag nog lite sommartids jetlag. Vaknade en halvtimme för tidigt och hade ändå den där känslan att jag hade försovit mig för det var så ljust ute. Var därför såååå otroligt trött igår kväll. Men nu tror jag att jag kommit in i rätt tidszon igen.

Men så vackert just i denna skymningstimme. Hade kunnat sitta här länge länge och bara titta ut över stan och floden.

Det stora fina Parishjulet som blivit en riktig symbol för Basels höstmarknad.Fullt ös nere på stan dessa två veckor som höstmarknaden pågår. Men tack och lov har man delat upp det så att åk-attraktionerna finns på vissa ställen medan marknadsstånden med hantverk finns på andra ställen. Åk-attraktionerna är inget för mig. 

Ikväll kommer C hem och nog är han efterlängtad. Ska bli kul att höra vad han varit med om då vi inte hunnit prata så mycket denna gången dels pga av tidsbrist dels pga av knackig internetförbindelse. Ha en fin tisdag.

7 comments:

Miss Marie said...

Ja, med barn känns det verkligen onödigt att ställa om tiden! Tar ju flera dagar innan de har kommit in i det hela! Och som du säger, snart är det ju mörkt både morgon och kväll ändå...

Annika said...

Ja, du vet vad jag tycker. Normaltid året runt. Skippa sommartiden och kör den normala tiden hela året. Avskyr det här tramset med att byta tid.
Vi byter natten mot söndag.
Så vackert det där pariserhjulet är.
Kramar!!

eastcoastmom said...

Vet faktiskt inte vad jag tycker... eller jo, jag tycker det är bra. vi får vintertid nu till helgen.

nilsandsofia said...

Ja hjalp vad tidigt det blir morkt nu. Jag avskyr det faktiskt! Tycker om nar det ar ljust lange eftersom dagarna kanns sa mycket langre da. Jag blir aven mycket mer osocial pa vintern. Att ga ut och till exempel ata middag kl 20 kanns ju som mitt I natten. Men pa sommaren ar det inget problem. Skont att det snart ar juletid I alla fall sa man kan satta upp lite stjarnor och annat som gor att det kanns lite ljusare.

Vilken mysig helg du verkar ha haft. Det lat himla trevligt med massan du var pa ocksa!

Kram

Desiree said...

Marie, amen till det du säger. Jag skulle mer än gärna skippa detta med vintertid och bara ha en tid som man håller sig till.
Kram!

Annika, ja jag vet att du också tycker att man kan skippa vintertid. Så sant. Men men tyvärr får ju inte du , jag och Marie bestämma ;-)
Kram!

Eastcoastmom, ok då har vi en som är för vintertid. Tycker du att det är bra för att det blir ljusare på morgonen ett tag eller för att det blir ljusare kvällar på sommaren?
Kram!

Millan, så sant. Mörket gör absolut att jag också bli betydligt mer oscocial. Känns som om man bara vill hem för att det känns sent och sendan blir jag också tröttare av mörkret på kvällarna. På vintern vill man helst krypa in och hålla sig i sitt lugna bo.
Kram!

Anne said...

Som du säger, efter en kort tid spelar ju den där extra timmen ingen roll ändå, det är mörkt ändå så njae jag vet inte riktigt vad jag tycker. Har svängt fram och tillbaka under årens lopp men just nu kanske jag nog tycker man kan gott leva utan den där ändringen.
Mysig helg du hade annars, marknader i det där formatet är nåt jag gillar skarpt!
Kram!

Desiree said...

Anne, för mig kan vi köra samma tid hela året runt. Det blir snart mörkt på morgonen ändå och på sommaren tycker jag att det redan är så ljust på kvällen att man inte behöver ännu en extra timme med ljus. Men men det är som det är så det är bara att anpassa sig.
Tack det var en riktigt skön och mysig helg.
Kram!