Friday, October 10, 2014

Fredags lista

Mycket att göra igår så jag tar och kör en fredagslista idag. Here goes:

Höst och äppeltider. Frossar i alla goda äppelsorter. Pratade med några kompisar igår om detta med fem om dagen. Rekomendationen har ju varit att äta minst fem frukter om dagen, tycker ni detta är en utmaning eller fixar ni det utan större problem. Av vårt samtal inser jag att jag är ett riktigt frukt och gröntfreak. Jag äter lätt fem om dagen. Dagliga rekomendationsbehovet för både frukt och grönt har jag inga problem att uppfylla.

C är i Paris på workshopmöte. Han tog tåget onsdag eftermiddag från Basel och tre timmar senare var han i Paris. Han kommer hem ikväll. Så smidigt med direkt tåg.

De sista Dahliorna blommar på kolonilottstäpporna. Finns också massor med fina Krysantemum att njuta av. Köpte en fin bukett förra veckan med dessa lila och knallgröna spindelkrysantemum som har hållt sig fint hela veckan.

Förra fredagen fick jag detta supergoda bröd leverat av The Running Baker. Svenska Anna som bakar och bloggar. Hon bakar de mest fantastiskt goda bröd. Det är en sådan lyx att komma hem och få en sådan här leverans.

Just nu pågår en av de bästa och finaste höstarna jag upplevt. Det är så vackert just nu med alla blad som skiftar färg. Det är milt och skönt. Det har varit många fina klara dagar med soligt väder här under denna höst hittills. En av mina bästa höstar hittills. 

attans skönt att ha ett jobb och inte behöva sitta och skriva jobbansökningar hela tiden och ha dåligt samvete. Känns som sagt jättekul att få vara med i matchen igen. Jag trivs verkligen bra så jag hoppas och håller tummarna för att det leder till en fortsättning för nästa år. 

Kontorslandskap i all ära men det är inte min grej. Tycker det är otroligt mycket skönare att ha ett eget rum även om man delar det med någon eller till och med några stycken. Får mycket mer arbetsro i ett avgränsat rum.


Var på Swea möte igår. Det är både kul och utmanande att starta upp en ny filial. Det är kul att få vara med och bygga upp något nytt från grunden. Men det är en hel del jobb och det tar tid men är som sagt kul och givande. 

Något annat som också är kul och givande men otroligt utmanande är min tyskakurs som jag går på distans. Den är jättebra men det är verkligen ingen promenad i parken. Det tar tiiiid och det är svårt många gånger. Ibland känner jag mig stolt som kommit en bit på väg och andra gånger så känner jag att jag har så otroligt mycket kvar innan jag ens kan uttrycka mig någorlunda vettigt och korrekt. Att lära sig ett nytt språk från grunden tar mycket tid och mycket övning. Repetera och öva om och om igen är det som gäller.

Här i Basel är det höstlov just nu bland alla skolelever. Två veckors höstlov har man. Många passar på att resa bort.


Min nya fina knallgula Krysantemum som jag köpte igår. Det känns fint att ha något vackert vid dörren. Ett sådant där första intryck som piggar upp och är vackert. Curb appeal är viktigt. 

Idag regnar det i Basel och är en dag med mycket höstfeeling. Fast det är ju mysigt på sitt sätt också. Trevlig helg till er alla.

9 comments:

nilsandsofia said...

Ja visst ar det en harlig host so far I ar! Harligt! Men det borjar dessvarre andra sig lite har nu och vara lite mer ruskvader an vi varit vana vid. Men men... vi far vara glada for att den varma sommaren fortsatte sa langt in pa hosten.

Vad skoj att du verkar trivas sa bra pa jobbet! Jatteskoj I inlagget nedan att fa se hur det ser ut pa ditt jobb. Vad jobbar du med just nu? Ar det inom samma omrade som tidigare?

Ha en fin helg Desiree!
Kramar

Annika said...

Så härlig höst ni har nu!!!
Underbart!!
Jag väntar på att naturen ska börja skifta på riktigt, än är det mesta grönt.
Nej, jag har INGA problem att uppfylla kvoten på frukt och grönt. Tvärtom!!!
OCH vet du, när K textade mig igår vad hon mig köpa riktigt mkt frukt och bär tills hon skulle komma hem, och det har jag ju gjort!!! Sådant som hon älskar. Jag kan lätt äta 10 frukter om dagen, och vill ha en stor sallad till middagen, och gärna andra grönsaker också. ÄLSKAR frukt och grönt, och har alltid gjort.
Tur för oss, Desiree!!!
Så glad att du har ett jobb du trivs med!!
Ha nu en jättefin helg!!!
Stora kramar!!!

eastcoastmom said...

Håller med om eget rum, eller dela rum med ett fåtal. Tror jag skulle vantrivas i kontorslandskap.
Det där brödet ser jättegott ut, har du länk till bloggen...?

Desiree said...

Millan, jag är nog extra glad över denna fina höst med tanke på att vi hade en kass sommar här i Basel och nere i europa.

Jag jobbar faktiskt med helt andra saker än tidigare. Jättekul att få massor med ny input och få testa nytt. Jobbar med marknadsförning nu som jag aldrig gjort tidigare.
Trevlig helg

Eastcoastmom, jag provat både och nu. Jobbade i kontroslandskap i Sverige innan vi flyttade hit och jag inser nu hur mycket mer störd man blev av folk som kom, gick, passerade, pratade i telefon, pratade med varandra osv.
Ja här kommer länken till brödbloggen. Hon brukar lägga ut recept så man kan baka själv om man har lust.
http://brevfranbageriet.blogg.se/

Kram

Annika, du och jag är samma sorts ovanliga varelser som lyckas få i oss så mycket frukt och grönt och tycker det är supergott. Kände mig rätt ovanlig igår vid denna diskussion då vi var 7 personer. En stor sallad till varje middag är ett måste för mig och en glädje att både göra och äta.
Kramar och trevlig helg

Charlie sa ... said...

Hej vännen!!

Tusen tack för alla härliga födelsedagshälsningar som värmt så gott! Det var så trevligt att vara i Stockholm och fira med familj och vänner. Vädret var perfekt. Har varit tillbaka nu några dagar och är nästan "back to normal".

Ljuvliga bilider du visar. Så härligt med leverans av nybakat bröd. Mums. Älskar också frukt och grönt - igår var vi på middag hos vänner och åt så fantastiskt gott. Massa grönsaker och grillad svärdfisk bland annat.

Härligt att allt är bra och att du trivs med arbetet!

Njut av helgen och hoppas ni har det riktigt skönt och kopplar av.

Stor kram!

Desiree said...

Lotta, det låter underbart att kunnat ha fira med familjen i år. Jag har just varit inne på din blogg och njutit av alla fina och superhärliga höstbilder från Stockholm.
Kraaam!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Om ändå den springande bagaren kunde springa till Göteborg - då hade jag varit glad, haha. Hoppas att ni har haft en superfin helg! KRAM!

Suzesan said...

Så smidigt med tåg till Paris och så snabbt. Sen hem igen. Tänk om SJ kunde lära sig av det. Hur tågen kan gå på "räls" Hi hi :) De kan ju inte ens ta sig från Malmö till Stockholm utan att det står stilla....

Glad för din skull att du trivs så bra på jobbet. Förstår vad du går igenom med tyskan och då är ju du på en högre nivå nu än mig det jag läste. Jag var sådan att varje gång jag trodde jag fattade och kommit på en egen plan om hur jag skulle lära mig så kom nån ny regel eller nåt gramatiskt att ta hänsyn till. Kämpa på.

Kram
/Susanne

Anna said...

Tusen tack för den fina kommentaren om brödet och The Running Baker, Desiree! Så himla kul att du gillar det!