Saturday, July 6, 2013

Bye Bye Sweden

 Bye bye Sweden nu är det dags att flyga hem till Basel för oss för denna gången. Vi har njutit av vackert och härligt sommarväder och mycket annat som sagt.
 Fläderblomssaften som jag gjorde tillsammans med E är klar. Jättekul att få vara med och lära sig. Fläderblomssaft doftar verkligen svensk sommar.


 E har detta fläderträd på sin bakgård och det var där vi plockade blomklasarna. Vi körde dubbelsats på receptet. Fläderblommorna i sig är ju väldigt vackra.

 Nu har jag silat saften och hällt upp den på flaskor. Så nu är det bara till att dricka och njuta. Det mesta lämnar jag till E men en flaska får jag nog med mig hem i resväskan. 


Igår morse träffades också jag och Lotta med bloggen Charmigt sa CharlieUrban Deli på Nytorgsgatan. Gillar verkligen konceptet som Urban Deli har med kombinerad butik och resturang. Massor med gott att både njuta av på resturangdelen och att köpa med sig hem. Lotta och jag hade en supermysig morgon som hann sträcka sig en bra bit in på förmiddagen. Massor att prata om.

 De har flera olika trevliga frukostpaket i olika storlekar som man kan välja på. Tog en mellanfrukost med mussli, yoghurt och en fralla samt ägg. Det fanns massor med goda pålägg att välja bland att ha på frallan och flera olika sorters yoghurt, fil och mussli att mixa och välja. 

Ett skönt och lungt avslut på semestern i Sverige. Jag och C firade sista semesterdagen med att lyxa till det med lite glass på Stockholms glasshus.

Det blev också en sista riktigt fin sommarkväll i Stockholm som vi avslutade på Mosebacke med en seglingsvän till C.

Nu styr vi kosan hem mot Basel. 

8 comments:

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Flädersaft, det är det bästa som finns! Låter som att ni har haft en riktigt fin tid här i Sverige, hoppas resan hem går bra! Kram!

Liz said...

Later som ni har haft det riktigt bra under semestern i Sverige. Harligt! Hoppas vadret fortsatter att halla sig soligt och fint i Schweiz under sommaren!
Kramar

Desiree said...

Charlotta, ja flädersaft är himla gott och allt som man gjort själv blir ju bara så mycket godare. Det har varit en trevlig och mycket lyckad Sverige semester på alla sätt. Vi är otroligt nöjda.
Kramar!

Liz, ja vi är som sagt väldigt nöjda. Här i Schweiz anlände vi till högsommarvärme med 25 grader. Love it!
Kram!

Annika said...

Och nu är ni hemma igen efter en fin resa hem, härligt!!
Jättefina bilder har du visat.
Antar att det känns helt OK att vara tlllbaka i Schweiz igen.
Kramar!!

Desiree said...

Annika, ja det känns bra att vara hemma i Schweiz igen. Det i sig är också en bra känsla att Schweiz verkligen känns som ett hem för oss nu.
Kram!

Suzesan said...

Kul att göra saft och kunna använda sig av det i nturen men jag tycker att fläderblom är så däääär i smaken. Gott men kan vara utan...jag gillar inte rabarersaft heller så mycket. Alltså jag är ingen saftmänniska.


Skönt att komma hem till sitt eget och vanliga rutiner.

Kram
/Susanne

Desiree said...

Suzesan, ja man kan inte gilla allt. Jag dricker inte heller stora mängder saft även om jag gillar smaken av både fläder och rabarber. Tycker att det ofta blir för sött. Jag hade gärna haft lite mer semester men vi får se vad vi kan hitta på. Här har man 5 veckor totalt på året och lite vill man ju spara. Vi ska ju till Florida i två veckor över nyår bland annat.
Kram!

Anonymous said...

Mmm, flädersaft! Älskar't! Det ska jag dricka mängder av i Sverige :-)
Så kul att du fick träffa Lotta!
Kram!