Monday, July 22, 2013

Två Sköna Gröna Söndagar

Två olika sköna gröna söndagar. Börjar med förra söndagen då C var bort rest över helgen. Då åkte jag och Carol till av Basels mest kända och omtalade konstmuseer som heter Foundation Belyer. Ett museum som har fantastiska utställningar och mycket världs kända konstnärer. Vi kollade in utställningen om Max Ernst. Väldigt coola och surrealistiska tavlor. 

Både museet och utställningen imponerade. Men även trädgården och omgivningarna kring museet var helt fantastiskt vackra. En stor lummig park-trädgård att stora omkring i. Ett ställe där man kan lägga sig på en filt och njuta av tystnaden och en god bok. 

Väldigt vackert med alla de fina näckrosorna som blommade.

Trevliga lummiga grönområden.

 
I en intill liggande byggnad så hade museet också sin resturang med denna trevliga och inbjudande uteservering. Vi hann inte med att testa den denna gången men får prova nästa gång. Menyn såg både god och gedigen ut. Hit kan man åka både för att äta lunch eller middag.

Sååå vackra eller hur?

Foundation Beyler ligger en bit utanför Basel. Från oss hoppar man på spårvagnen utan att behöva byta och sedan får man en riktigt trevlig färd på ca 25 minuter ut mot några av Basels bästa förorter med stora dyra hus. Men man kommer också ut en liten bit på landet. Museet ligger i ett området som heter Rhien. Ändhållplatsen på 6:ans spårvagn. Det är en egen liten by nästintill. Museet omgårdas av vackra sädesfält. När man går runt och njuter av konsten kan man också låta blicken vila lite på landskapet genom de stooora fönstrena som sträcker sig från golv till tak. Naturen i sig bildar ett konstverk som ständigt skiftar.

Vi tog en promenad och utforskade Rhiens charmiga stadskärna. Liten men väldigt fin. Här ligger lite butiker och även en annan resturang som såg väldigt trevlig och bra ut. Rhien är ett sådant ställe där jag åkte förbi med C många gånger och alltid velat stanna och utforska lite. Väldigt glad att jag äntligen fick chansen till detta.

 
Den lilla polisstationen är ju hur söt som helt i sig också.

 Rhien har fler museer också upptäckte vi. Här var ett annat. Väldigt fin stadsdel med sina gamla vackra vita hus, uteserveringar och kullerstens gator.

 Igår söndag gjorde jag och C en cykelutflykt till en annan angränsande by/stadsdel utanför Basel som heter Arlesheim. En kollega till C bor här ute och de hade bett om hjälp med vattning av deras växter medan de var borta på semester. Eftersom vi ännu inte har bil blev detta en perfekt cykelutflykt på ca en mil. Vi hittade en stig/väg där vi kunde cykla längst med en liten flod. Jättemysigt.

En hel del folk som badade i floden. Såg väldigt skönt och inbjudande ut. Det var riktigt varmt att cykla då temperaturen var ca 33 grader och solen gassade. Hade vi haft badkläder med oss hade vi garanterat stannat till och tagit oss ett dopp.

 Passerade förbi majsfält.

En vacker och lummig väg som dels följde fälten och dels gick parallelt med floden. 

 
Passerade två olika gammla träbroar. Älskar sådana här fina täckta träbroar. Får mig att både tänka på de täckta träbroarna som vi åkte och besökte i Alabama liksom filmen Broarna i Madison County.

Två sköna gröna söndagar som sagt. 

Ny vecka och nya äventyr. Får se vad veckan bjuder på. Högsommarvärmen fortsätter ett tag till. Jag klagar inte. Det är varmt men underbart. Fredag åker vi ner mot gränsen till Italien i södra Schweiz och hämtar nya bilen iallafall. Ska bli kul!

6 comments:

Annika said...

Vilka vackra bilder, Desiree!! GULD!
Du bor så vackert just nu att det inte är SANT!!! Verkligen i Europas hjärta!
Ni har det varmt, vi med!
Näckrosor älskar jag!!
KRAMAR!!!

Desiree said...

Annika, tack. Näckrosor är bara sååå vackra. Kunde knappt sluta fota dessa :-)
Ja man går här och pustar i värmen men jag njuter också. Tycker allt att det ska vara lite värme på sommaren så som det är nu. Man ska känna att det är sommar. :-)
Kramar!

Katta said...

Så vackert! Du får göra så många fina trevliga och fina utflykter i dina fina omgivningar. Lite avis blir man allt! Kram

Desiree said...

Katta,tack så mycket. Ibland behöver man inte alls fara långt för att ändå hitta härliga ställen :-)
Kramar!

Saltistjejen said...

Vilka fantastiska omgivningar ni har! Så vackert!! Det muséet var otroligt fint och näckrosorna så vackra! Jag älskar också sådana där täckta broar. Sådana finns det ju många här också på östkusten. Romantiska är de.
Kram!!

Suzesan said...

Näckrosor så vackra.

Bron så härlig och hela cykelturen. Ni hittar på så mycket skojsigt.

Tack för att "jag fick följa med" på cykelturen;)

Kram
/Susanne