Friday, July 19, 2013

Happy Friday

 
 Den härliga sommaren fortsätter i Basel. Jag njuter för fulla muggar. Alldeles lagom sommarvärme med 25-30 grader och torr värme. Passar mig perfekt. Grönskan är härlig och frodig både i stans trädgårdar, parker och utanför stan. Mycket som blommar just nu.


 När man cyklar hem genom stan så finns det mycket sommardofter som blandar sig i den ljumma kvällen. Dofter från rosor, jasmin och lavendel som dras med i vinden.

 Mycket olika sorters klängrosor som blommar så vackert.


Alla vackra hortensior blommar nu i olika färger. Jätteläckra med sina stora bollformade blomsterklasar.

 
Schweiz nationaldag närmar sig. 1 augusti är dagen D inne men tydligen börjar man firandet redan dagen/kvällen innan med storslagna fyrverkerier vid floden Rhen. Gick förbi en klädbutik och såg denna outfit. Undrar lite hur folk klär upp sin inför nationaldagen. Är det Hedi outfit som denna som gäller då eller?


Sugen på något Tex-Mex till helgen. Den här boken tycker jag jättemycket om. Många bra och roliga lite annorlunda recept och jättefina bilder att inspireras av.

Vi åkte ner till Lugano som ligger i sydligaste Schweiz på gränsen till Italien och kollade på ny bil till oss. Det fick bli denna. Vi slog till på denna Mazda CX7:a. Vi hade ju en sådan tidigare fast grå, nu blir det alltså en svart från 2010. Denna var i topp skick. Jättefin. Vi insåg att vi trivdes väldigt bra med vår Mazda som vi köpte 2006 då vi flyttade till Alabama. Den har varit rymlig, kännts säker, varit pålitlig. Denna har lite nya finesser som back-kamera vilket verkar supersmidigt. Disel varianten.

Våra alldeles egna tomater börjar komma på altanen. Än är de små små och gröna. Men jag hoppas innerligt att de mognar till riktigt goda små tomater.

Känns i luften idag redan nu på morgonen att det kommer bli en relativt varm dag. Igår låg det åska i luften som vi trodde skulle komma men den uteblev. Imorgon lördag ska också bli varmt med 30 grader. Får se vad vi hittar på. Det blir en helg till här utan bil men nästa fredag åker vi ner och hämtar den nya. 



Trevlig helg och happy Friday på er allihop!

7 comments:

Katta said...

Oj, vilken blom kavalkad du bjuder på. Man blir glad av alla dessa blommande blommor. Er värme skulle vi behöva i Svedala, det är kallt. Jag har inte vant mig än. Jag går med asiatiska kläder, dvs. trekvarts byxor och kjol, fast jag skulle nog ha jeans och sockor på mig.. Kram

Annika said...

Härligt med alla blommor.
Älskade hortensior till att börja med.
Love them.
Skönt att ni har så vackert väder.
Här i NYC, och i hela östra USA, ligger vi under en enorm värmebölja.
Trevligt med nya bilen. Den är snygg!!!
Kramar!!!

Desiree said...

Katta, skulle gärna skicka över lite värme om jag kunde. Jag tror vi aldrig lyckades anpassa oss fullt ut till det svenska klimatet. En stor orsak till varför vi valde att flytta söderut igen. Orkade inte med kylan och mörkret efter att ha bott i Alabama. Ja nu är det mycket finns som blommar för fullt här. Vackert!
Kram!

Annika, jag har fattat att ni har en ganska outhärdlig värmebölja. Inte kul då det blir för jobbigt så att man knappt vill eller kan vara ute. Jag hoppas att ni får lite nordliga vindar som kommer med torr luft iallafall.
Kram!

Anne said...

gillar dina vardagsinlägg, skön känsla i dem.
Bilen är jättesnygg! Och så himla praktisk och rymlig. Jag åkte faktiskt en exakt sådan häromveckan och blev grymt imponerad. Vi fick in grejer som vi bara kunnat drömma om i vår sedan-bil. Den här bilägaren sa också att de var supernöjda. Min pappa är Mazda-ägare sen många år och säger alltid det är de bästa, pålitligaste bilarna...

Den där kokboken ser himla trevlig ut, måste kolla upp... Fick några mat-tidningar från Sverige med posten av min mor häromdagen, det var många recept med lakrits i bakverk. Nån form av lakritspulver man verkar kunna köpa. Verkar vara en stor trend i Sverige just nu, rätt spännande, inget jag förstås sett här.
....vad nu det hade med din kokbok att göra men jag bara kom att tänka på det.
Ha en fin helg!
ps såg en skvallerbild i förbifarten på George Clooney som satt på en uteservering och åt lunch i Lake Como (fick jag till namnet rätt nu) och när jag såg den bilden och de miljöerna tänkte jag genast på dig, och att ni varit där :)
Ha en riktigt fin helg!
KRAM

Desiree said...

Anne, vi insåg att vi varit otroligt nöjda med vår Mazda som vi köpte då vi kom till USA 2006. Den har varit pålitlig och helt problemfri. Vi har kunnat lasta mycket som vi köpt på IKEA, cyklar ect. Vi hade dessutom nyligen köpt takräcken till Mazdan så nu när vi köpt en ny har vi fortfarande glädje av dessa.

Du har rätt i att laktrits i olika former verkar vara en stor trend i Sverige. Har inte testat lakritspulvret dock. Får kolla lite mer vad det är.
Clooney skulle varit kul om vi hade fått se skymten av men det kanske blir en annan gång ;-)
Ha en fin helg vännen.

Suzesan said...

Alltid när jag ser Hortensia så tänker jag på min fina moster. Hon älskade dem. Längesen hon lämnade jorden.

Åhhh den bilen var väl cool. Skönt för er att få en ny. Börja om. Bra att fylla den på era shoppingresor över gränserna. Backningskamera så bra.

Läste komnmentaren om George. Bra. Du måste bli sån Clooney-Paparazzi åt oss andra. Fifan jag tänker på om jag sett honom så där på ett fik hur jag själv gjort. Blivit starstrucked. LOL.

Åhh jag skulle vilja ha såna Heidi-Kläder. Bara för att.

Hoppas helgen varit fin

Kram
/Susanne

Desiree said...

Suzesan, Yes känner på mig att det kommer bli himla bra med nya bilen. Vi får säkert njuta av många härliga och fina road trips i den framöver. Hi hi skulle gärna bli Clooney Paparazzi åt er andra ;-)
Kram!