Friday, October 11, 2013

Höst Helg

Hösten är här, det märks. Denna vecka har kylan slagit till och temperaturen dagtid har sjunkit till 8-10 grader. Jag hoppas att det ska bli lite varmare igen nästa vecka. Första kylan tycker jag alltid känns lite extra kallt. Vi har bonat altanen inför hösten. Oljat in både möbler och trägolvet. Nu är även altanen redo för höst.

 Det har varit höstlikt väder med en del regn. Men många träd är fortfarande relativt gröna. Höstfärgerna börjar dock komma. Jag kan tänka mig att det går snabbt här snart nu när höstkylan kommer. 

Helgen är laddad för höstmys. Krypa upp i soffan med tända ljus och njuta av någon bra film.

 Var ute och fotade häromdagen för på sina håll finns riktigt fina höstfärger som har börjat komma.Imorgon kväll kommer C hem. Han är helt klart efterlängtad även om veckan har gått snabbt. Jag känner mig dock lite nere idag för de ringde från en av jobben jag varit och intervjuvat för och meddelade att tyvärr hade jobbet gått till en annan kandidat. Känns lite tungt. Jag hade nog hoppats mer än vad jag trodde. Det stod till sist mellan mig och den andra kandidaten som dock hade lite mer erfarnhet för jobbet. Så nära men ändå inte. Bläää, tillbaka på ruta ett igen. 

Nåväl det gäller att blicka framåt. Jag ska iallafall njuta av en mysig tjejkväll med svenska C som kommer hit på middag. Tjejsnack, tända ljus, en god soppa, hembakat bröd och någon att dela en god flaska vin med. Det är mysigt och sådant hjälper och värmer hjärtat. 

4 comments:

Anne said...

Trist med jobbet, som du säger så är det nog lätt att hoppas fastän man intalar sig själv att inte ha förväntningar utan låtsas som ingenting. Surt, som sagt. Å andra sidan, du var NÄRA så försök se det som nåt oerhört positivt att du faktiskt var så nära, så nära. Se det som stärkande och upplyftande. Nästa gång är det din tur att få det också1
Det är slitsamt och påfrestande att söka, ladda för intervjuer osv osv. Allt det där. Men du är duktig som bara fortsätter på, bara på det sättet kan det ju hända nåt så kavla upp ärmarna, fortsätta leta jobb att söka och söka. Du kommer hela tiden närmare att få napp, det är jag säker på.

låter som en perfekt höstfredag med lite tjejträff, god mat och snack.

KRAM!

Annika said...

Tråkigt med jobbigt, Desiree.
Men, det kommer nya chanser. DET GÖR DET!
Naturen hos er ser ut ungefär som den gör här nu.
Mest grönt, men hösten börjar bryta igenom mer och mer.
Vi har hällregn för andra dagen, men mig gör det inget alls.
Mysigt att C snart är hemma igen.
KRAMAR!!!

Anne-Marie said...

Förstår att du känner dig litet nedstämd efter beskedet. Man hoppas alltid. Konstigt vore det ju annars. Men det kanske inte var meningen att du skulle ha just det jobbet.
Ni har också höst ser jag. Vackra färger och hus. Kommenterade aldrig ditt inlägg om smurfbyn. Helt fantastiskt och vilka bilder! Tänk att bo så!
Mysigt att du får hem C igen. Ha en fin helg! Kram!

Desiree said...

Anne, tack vännen. Helt rätt som du säger. Det är så jag får se det. Man får se det positiva att jag var nära och ta nya tag. En tjejkväll var precis det jag behövde.
Kram!

Annika, tack Annika. I går regnade det hela dagen. Idag har det kommit lite kortare skurar. Men nog är hösten här. Jag ser fram emot lite mer höstfäger. Vill gärna åka upp till Schwarzwald och kolla in höstfägerna där då de slår igenom.
Ha en fin helg.
Kram!

Anne-Marie, ja det ska bli mysigt och nice att få hem C. Kanske är det så som du säger att det inte var meningen att jag skulle få just det jobbet. Jag får söka vidare och hoppas att jag hittar rätt inom sin tid. Tack ska ta och kolla in din kommentar.
Kramar!