Thursday, October 24, 2013

Tack!

Tack gulliga fina vänner för alla gratulationer jag fått både via bloggen, mail och facebook. Det värmer verkligen i hjärtat. Jag hade en toppenfin födelsedag på alla sätt igår. Redan vid åtta på morgonen ringde det på dörren med ett blombud och denna jättefina bukett från mina föräldrar som sagt. 

Begav mig sedan till gymet för lite träning och en spa-eftermiddag. Ett spinningpass med eferföljande bastubad, hårimpackning, en lång och skön lässtund i det 40 gradiga relaxrummet och bad i den blålagunen (poolen) samt lite skönt häng i bubbelpoolen (Sprudelgrotte) satt perfekt. Så lyxigt att faktiskt kunna vara ledig på sin födelsedag och få njuta på detta sättet. Kände mig som en ny människa efter denna härliga spa eftermiddag. Lyx att ha tillgång till sådant här på gymet. Så nog fick jag en skön och fin födelsedag. Sedan avslutades dagen med en god middag och lite bubbel hemma. Känns ofantligt lyxigt att kunna unna och ägna en hel dag så här åt sig själv. Bästa födelsedagspresenten egen kvalitetstid.

Underbara höstdagar just nu. Det har faktiskt varit många fina dagar under oktober. Njuter för fulla muggar. I tisdags hade vi en sådan där strålande vacker höstdag med mycket sol. Idag är det soligt igen så jag ska snart bege mig ut med kameran i sällskap. Det är så vackert nu att man vill passa på att fota så mycket som möjligt. Igår var det dock en kontrasternas dag med regn. Men det gör ju inte så mycket med en regnig dag emellanåt.


 Det virvlar löv i luften nu. Likt snöflingor som dalar ner så dalar det ner gyllene guldgula löv för varje vindpust. Det gäller att njuta nu för det går fort. Vips så kommer alla de guldiga bladen vara på marken och trädkronorna kommer att bli kala.


 Oktober har bjudit på många vackra höstdagar som denna vi hade i tisdags. Så fint nere vid floden när solen glittar på vattenytan så här. Sköna milda temperatuer med runt 18-20 grader sitter verkligen inte fel heller. Jag njuter i fulla drag av denna typen av oktoberväder. I sverige kan man knappast gå i t-shirt utan jacka i oktober.


Det stora Parishjulet har kommit på plats inför höstmässan som startar på lördag och sedan pågår i två veckor. Något jag ser fram emot att besöka. Finns både lokala specialiteter i matväg att prova på samt fina hantverk att kolla in.

 Folk som sitter i solen och njuter av dessa härliga höstdagar.


 De små båtarna som korsar Rhen kör fortfarande passagerare från ena sidan till den andra. Under vintern kör de inte men än så länge är det skönt och milt väder. Helgen ska enligt prognosen bli fin med sol och ca 20 grader. Så nice! 

Känns dock som om festligheterna och födelsedagen ännu inte riktigt är över. Ser fram emot en middag med bästa svenska vännerna på lördag. Ska även på lite mingelfest på fredagkväll hos en annan vän. Ser helt enkelt fram emot helgen.

12 comments:

eastcoastmom said...

Vilka mysiga kvarter, gillade speciellt bilden med bilarna parkerade under de gula lövträden och alla fina hus!

Annika said...

SÅ ska det firas.
GLAD att du fick en sådan fin dag!
Underbart!
OCH ännu har du mer att fira! HÄRLIGT!!
SÅ vackra Bilder du visar idag. Så höstiga och vackra!!
Kramar!!!

Desiree said...

Eastcoastmom, ja detta är en av mina favoritkvarter i Basel och min absoluta favoritgata som jag cyklar på nästan dagligen. Fint område och fina hus här.
Kram!

Annika, jepp är supernöjd med min födelsedag på alla sätt. Det blev en väldigt mysig och härlig dag fast det var ruskväder ute. Det gjorde ju att spa-stunden på gymet blev ännu mer passande och bättre :-)
Kram!

Madeleine said...

Då får jag gratulera! Låter som du har haft en väldigt skön och avslappnande dag - underbart!
Fina höstbilder, hösten har bjudit på många soliga dagar.

Liz said...

Nachtraeglich alles Guete zum Geburtstag! Stort grattis i efterskott Desiree! Jag laste att du haft en jattemysig dag pa spa, det ar ratt, njuta och fira sig sjalv ar kanon! Spa ar ju aldrig fel!!

Stor Kram!

Desiree said...

Madeleine, tack så mycket.
Kramar!

Liz, tack. Åh vad roligt att få gratulationer på tyska. Då fick jag ju passa på att lära mig vad i efterskott heter på tyska, så bra!
Kram!

Anne said...

En toppendag, en födelsedag helt i min smak. Ett plus för att firandet inte är helt slut än heller utan mer vankas till helgen.
Gillade också bilden med bilarna parkerande under träden. Förstår det är ditt favoritkvarter.
Ja, höstvädret hos er (och hos oss) är ju inte riktigt som i Sverige. Det är nästan november ju, även om man kan ha fina höstdagar i Sverige så sent så handlar det ju definitivt inte om jackfritt väder eller så höga temperaturer. Trodde nog hösten i BAsel, den utdragna och långa hösten skulle passa dig fint. När det är så varmt och fint i princip nästan 1 november så blir ju verklige hösten mindre mörk, lång och trist som jag förstår du upplevde den i Sverige.
Kram!

Desiree said...

Anne, ja du och jag verkar ha lika smak vad gäller en hel del. Jag fick precis den födelsedag jag önskade mig.Underbart också att ha lite mer att se fram emot nu till helgen.
Denna milda fina och långa höst med mycket sol är ju helt fantastisk. Passar mig perfekt. Känns underbart att kunna tanka sol på det här sättet ändå in i slutet på oktober. Idag cyklade i bara t-shirt på eftermiddagen när jag hade varit och handlat. Så nice!
Kraaam!

Anne-Marie said...

Låter som en toppendag Desiree. Och att dessutom ha mer att se fram emot.
Vi har också haft en längre tid nu med sol och riktigt varma dagar. Det är svårt att fatta att det faktiskt är november snart. Mörkret på morgonen och kvällen och de riktigt kyliga nätterna påminner dock att det faktiskt är höst.
Kram!

Suzesan said...

Jaha och jag blir sen med min gratulation. NU kommer den.

Men GRATTIS Desiree. Hurra på din födelseda'. I efterskott. Men samma grattis. Fin bukett från dina föräldrar och fina bilder på dig.

Stor Kram

/Susanne

Lotta said...

Underbart att fira sin födelsedag så! Speciellt för oss som fyller på hösten tycker jag. Njutning! Ja, helt i min smak med.

Vad vackert ni har det nu! Den här årstiden är verkligen en av mina favoriter även om jag håller kvar i sommaren in i det sista. Men så kommer det soliga höstdagarna och de vackra färgerna....och då är jag med på noterna igen ;) Stockholm bjöd på fantastiskt väder.

Ha en jätteskön helg!

KRAM
Lotta

Desiree said...

Anne-Marie, underbart att du också har fått njuta av fint och soligt höstväder. Det betyder ju mycket även om det är kallt på morgonen och nätterna nu.
Kram!

Lotta, jag skulle nog kunna tänka mig att du skulle skulle gilla och uppskatta denna typen av firande. Jag tror Stockholm har haft mycket extra fint väder detta året. Underbart. Jag älskar denna milda sköna och soliga typ av höst. Känns som om man får njuta längre på det här sättet.
Kram!

Suzesan, tack så mycket kära Susann. Det gör inget med grattishälsningar i efterskott, de är lika varmt välkommna.
Kram!