Friday, October 4, 2013

Lovely Friday

Fredag med fredagskänsla. Ja ni vet den där härliga bubblande känslan att hela underbara helgen ligger framför en och bara väntar. Älskar den känslan. Det är lite lustigt att fast jag inte jobbar så har jag ändå en tydlig fredags och helgkänsla. Visst har jag mycket frihet när det gäller plannering och upplägg av min tid och mina dagar men veckodagarna ser jag ändå till att följa en bra rutin. Jag går upp i tid och ser till att följa ett schema jag lagt upp för mina tyskastudier, tränar på bestämda tider, avsätter tid för läxor och jobbansökningar. Veckodagarna rullar på snabbt. Tråkigt har jag absolut inte men ett jobb skulle sitta fint för ekonomins skull och för framtida pansionspoäng skull. 

Men nu är det ju fredag. C har jobbat över ganska mycket på sistone så han har lovat att komma hem lite tidigare idag. Jag tänkte överraska med hemmabakad pizza tror jag. 

Idag får jag passa på att njuta av det fina vädret för imorgon drar det in regn som tyvärr ser ut att parkera sig över oss hela helgen.
Träden har börjat skifta i färg nu så smått. De första gula nyanserna syns här och där. 

Igår skulle vi åka och handla i tyskland som vi ofta gör (billigare än Schweiz) men vi blev snopna då det visade sig att allt var stängt. Tyskarna firade sin nationaldag. Där fick vi lära oss att tyska nationaldagen är 3 oktober. Vi for vidare till frankrike och handlade lite där. Men planen är att åka till tyskland idag istället och handla det vi inte hittade i frankrike. Alldeles för mycket socker i de franska frukostflingorna.

Helgens planer? Tjaa får se. C sticker till Boston på söndag som sagt. Lördag ska vi handla vin inför min vinprovning. Sedan måste jag också se till att få ihop min presentation av vinerna. Trädecket ska oljas inför hösten och sedan ska vi nog njuta av lite god mat, någon trevlig film och se till att ha det mysigt och gött inomhus om det ska vara skitväder ute.

Happy Friday på er allihop! Vad ska ni göra i helgen?

9 comments:

Annika said...

DET har jag också, fastän jag inte jobbar. OCH så har jag lite söndagsångest också. Ack ja.
Ja, visst är det härligt att det är fredag.
Love it.
Var ute och gick, det är såååå varmt, och såå vackert.
Imorrn ska vi på Oktoberfest, ikväll ut på middag.
Det är bara att älska helgerna.
Hur länge är C i Boston?
Kramar och tevlig helg!!

Anne said...

Så känner jag också, fredagskänslan (helgkänslan) är starkt där fastän jag inte jobbar. Gillar verkligen att det är så. Som du säger, vardagarna är ju inrutade och planerade ändå så även om man inte jobbar utanför hemmet är det ett annat program man gör må-fre.
Ett jobb kommer att komma till dig, snart. Det är jag helt säker på.
Vårt helgprogram ser lite liknande ut, ja inte det där med att handla i Tyskalnd då :) Men god mat och nån bra film.
Här har det regnat större delen av veckan men ska bli fin-fint till helgen så en del uteliv blir det nog också.
Förresten, Mud som du nämnde nyligen. Den filmen såg jag för inte länge sen, tyckte också den var jättebra. Gillade den mycket.
Kram och trevlig helg!

Desiree said...

Annika, jag visste att du kände lika :-)
Söndagsångest har jag tack o lov inte. Dina morgon PW ser alltid så härliga och sköna ut. Idag har vi haft sommar här med 22 grader. Inte illa med sådana temperaturer i början på oktober. C stannar i Boston 6 dagar men kommer att vara mest utanför Boston på deras site som ligger i Lexington.
Låter kul med lite oktoberfest och nice med middagen ni ska på.
Kram och trevlig helg.

Anne, låter som ni har en skön helg att se fram emot. Jag kan tycka att det är mysigt att bara äta och laga något gott, vara tillsammans och se någon film, speciellt så här på höstkanten. Vi ska på middag hos en av C´s kollegor också i helgen vilket ska bli trevligt. Kul att du gillade MUD.
Kram!

Suzesan said...

Höstfärger är vackra. Ville plocka blad och torka häromdan och dekorera med. Men väntar då jag flyttar på måndag. Får nycklarna så heglegen ska bestå av att packa lite vila lite äta lite och städa lite. Flyttstädar lite samtidigt.
Grovt så kan man ta det en gång till sen.HOPPAS det ska komma ett jobb. Ja pensionspoäng ja. Jobbat hela mitt liv förutom då jag studerat. Men alltså jag vill inte ens öppna mina pensionskuvert. För det gjorde jag med ett. Tyvärr. Känns som om det sipprar ut pengar istället för att plussa på.

Ha en härlig helg.

Kram
/Susanne

Desiree said...

Susanne, absolut. Låter klokt att vänta tills flytten är över. Flyttar du långt eller ganska nära? Flytta är mycket jobb men jag hoppas det går smidigt och att du kommer att trivas fint i nya lyan.
Det där med pansion är nog något man får spara till ganska mycket på egen hand. Men det behövs en inkomst för att kunna spara och lägga undan pengar också. Det är det som saknas just nu för mig. Jag har också i hela mitt liv fram tills nu antingen pluggat eller jobbat. Aldrig haft någon ledighet eller gjort avbrott. Men jag har njutit mycket ändå av att få detta break. Lyxigt har det varit att få bekanta sig med Schewiz och få chansen att plugga tyska samt komma iordning i lugn och ro. Lyxigt och njutningsbart som sagt. Ha en fin fortsättning på helgen.

Suzesan said...

Japp håller med om pension.
Jag flyttar 200 meter men det blir en helt ny miljö.
Jag gör allt själv men mitt bostadsbolag är så underbara så jag får MINST en vecka på mig. Eller mer. De har medvetet INTE hyrt ut denna och jag slipper dubbel hyra. Deras lilla tack till mig FÖR att jag varit bra GRANNE och som plåster på såren för allt hemskt som hänt här. Bränder. Skottlossningar och insatsstyrkor och jaaa som en film. Jag lämnar en fyra rummare och kommer till en tvåa. Så skönt. Det finns en dramatisk berättelse OM mig hur jag hamnade här. Fick fly för mitt liv. För tolv år sedan. Med tacksamhet lämnar jag det gamla bakom mig. Ha ha sen vill inte de att JAG flyttar hem till mitt kära Varberg. Jag har lovat dem att bo både här och där då. Jag har haft ett år avbrott nu med jobb och lärt mig att det går att låta en dag bara vara. Underbar kunskap. Varva ner och inte bli rastlös. Bra att du fått tid att bli trygg med ditt nya land. Då går du starkare in i ett jobb tror jag. Oj nu blev det mycket;)Tack jo jag kommer trivas. Tills jag *host host* LÄMNAR Halmstad.

Längtar till måndag när jag får nycklarna. Jag och M ska besiktiga ihop sen gör de iordning den. Under veckan. Lyxigt för målarna står i beredskap. Hon som bor där har vägrat släppa in M på Bostbolag. Hon fick en av mina veckor FÖR att FLYTTA UT: FÖR att! Den är min sen den förste men detta blir enklare så blir det inget bråk för henne. Billigare.Att Bostadsbolag skickar flyttbil blir DYRT.;)

Kram

Susanne

Desiree said...

Susanne, wow, vad duktig du är som fixar allt själv. Snällt av din hyresvärd att se till att du slipper dubbla hyror och att du får lite tid på dig också . Låter som du haft det ganska omtumlande på många sätt. Jag hoppas att du slipper sådant och får en betydligt tryggare och lugnare tillvaro framöver. Jag hoppas du kommer att trivas fint.
Stor kram till dig.

Suzesan said...

Tack så mycket! JÄTTESNÄLLT av dem!
Ja Omtumlande rätt ord och nu i balans för FRAMTIDEN;) Vet vad jag ska undvika! ÅH bara timmar kvar nu. YES! Sålde precis mitt solarie till en glad ung man. Tvåhundra! Så glad han var. Slipper jag bära ner det. LOL. På Blocket o tre dar. Borta.

Kram
/Susanne


Desiree said...

Susanne, grattis igen till nya lyan. Låter som det kommer bli bra där. Jag önskar dig lugn, trivsel och lycka i nya bostaden. Underbart att du lyckades sälja solariet också. Alltid välkommet med en extra slant och så skönt att du slipper flytta något så stort och tungt :-)
Du är värd en bra omstart.
Kramar!